Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Saturday
Sep 19th

Technika

Vegetációtüzek műholdas megfigyelése I. rész

Vegetációtüzek műholdas megfigyelése I. rész

A globális felmelegedés eredménye, hogy egyre több olyan tűzesettel találkozhatunk, melyek a környezetünket veszélyeztetik - a szárazabb, esőmentes időszakok egyre hosszabbá válnak, melynek következtében egyre több ún. vegetációtűz pusztít hazánkban is. A hétköznapi szóhasználatban ezeket erdőtüzeknek nevezzük; szerencsére a legtöbb esetben azonban nem erdeink égnek, hanem közvetlen környezetünkben (az utak mentén, elhagyott, nem művelt területeken) lobbannak fel a lángok.

Bővebben...

Mobiltelefon vagy GPS? II. rész

Mobiltelefon vagy GPS? II. rész

A múlt heti ígéretem szerint tovább folytatom a Mobile GoogleMaps alkalmazás bemutatását. Jelen írásomban a program mobiltelefonra való telepítéséhez és az offline üzemmód használatához kívánok segítséget nyújtani azon olvasóinknak, akik szeretnék, ha mobiltelefonjuk GPS funkcióval is rendelkezzen.

Bővebben...

Mobiltelefon vagy GPS? I. rész

Mobiltelefon vagy GPS? I. részNem kérdés, hogy mindkettő egyszerre! Ha nem volt pénzünk a viszonylag drága GPS készülékre vagy a hozzá tartozó térképeket tartjuk túl drágának és ezért nem vásároltunk ilyet, akkor itt a megoldás! Tegyük alkalmassá a mobiltelefonunkat GPS jelek fogadására, illetve azok térképi megjelenítésére!
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek