Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Saturday
Sep 19th

Technika

Új hidraulikus vágószerszám

Új hidraulikus vágószerszámA Holmatro bejelentette legújabb hidraulikus vágószerszámát a CU 4055 C NCT II-t. Jelenleg nincs gépjármű amelynek ne tudná átvágni az A, B vagy C oszlopát az eszköz. A vágófej teljesen kinyitva 202 mm és közben elegendően mély vágásokat lehet vele végezni 1018 kN vágó erő mellett. Az új eszköz a Holmatro 2. generációs vágóeszközei "New Car Technology" közé tartozik amelyet az U alakú vágófej jellemez.
Bővebben...

Új generációs gázdetektor

Új generációs gázdetektor

Az ALTAIR 4 egy O2, H2S, CO, valamint éghető gázok mérésére alkalmas, megbízható kombinált gázérzékelő. Amellett, hogy az egyik legkisebb méretű kombinált gázjelző műszer a piacon, jellemzője a rendkívül ellenálló gumibetétes burkolat és az igen könnyű használat.

Bővebben...

Tűzoltó menedék sátor 2. rész

Tűzoltó menedék sátor 2. rész

Hogyan véd a sátor?
A sátor anyaga üvegszál erősítésű aluminium fólia. Ez a speciális borítás a hősugárzás 95%-át visszaveri. A maradék 5% elnyelődik és melegíti a sátor belsejét. A belső hőmérséklet hosszabb idejű kitettség esetén 62 C fok körül alakul, de előfordulhat akár 80-90 C fok is.

 

Bővebben...

Tűzoltó menedéksátor 1. rész

Tűzoltó menedéksátor 1. rész

"Amikor a lángfront elérte a sátrat elviselhetetlen volt, Nem tudom szavakkal kifejezni, csak annyit mondhatok teljesen elviselhetetlen volt. Az egyetlen ok amiért nem keltem fel a sátorból az volt, tudtam éreztem, hogy odakint sokkal rosszabb a helyzet ... Biztos vagyok benne, hogy nem éltem volna túl nélküle"
Hangzik a beszámolókból.

Bővebben...

HS-2 erdőtüzes tűzoltómaszk

HS-2 erdőtüzes tűzoltómaszkA HS-2 (Hot Shield) egy speciálisan erdő és vegetációtüzekre kifejlesztett, szabadalmaztatott többrétegű tűzoltó arcmaszk. A HS-2 egyedülálló védelmet nyújt az arc és nyak számára extrém körülmények között is. A maszk védelmet nyújt és csökkenti a beszívott füst és hamu, pernye hatását.
Bővebben...

Nincs több botladozás a sötétben

Nincs több botladozás a sötétbenA SureLight cég bemutatta Light Roll nevű új innovatív világítási termékét. Ez a megoldás elsősorban a veszélyhelyzeti beavatkozók számára lett kifejlesztve mint kompakt, hordozható, fluoreszcens  megvilágítási eszköz. Az eszköz vízálló és tekercsben tárolható.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek