Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Sunday
Sep 20th

Biztonsági alapelvek és megfontolások

Veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek során kiemelten fontos jelentőségű a szakszerű és biztonságos munkavégzés, ezért a következőkben a veszélyes anyag környezetében történő munkavégzés biztonsági alapelveit, biztonsági megfontolásokat, tekintjük át röviden.
Bővebben...
 

Új tipusú nukleáris reaktorok elterjedésének biztonsági kockázata

A napokban több hír is a nukleáris reaktorok számának várható növekedéséről szólt. A folyamatot az olaj tartósan magas ára generálta, hiszen a reaktorokban termelt áram megfelelő elővigyázatosság mellett kevésbé terheli a környezetet, mint az olajipar. Franciaországban már épül a harmadik generációs atomerőmű, de már fejlesztik a negyedik generációs reaktorokat is. Az alábbi írásomban arra keresek választ, hogy mekkora biztonsági kockázatnövekedést jelent a kisebb negyedik generációs atomerőművek elterjedése.
Bővebben...

Földrengések előrejelzése I. rész

Földrengések előrejelzése I. részAmerikai tudósok hétfőn tették közzé, hogy várhatóan egy vagy több óriási földrengés fogja megrázni Kaliforniát az elkövetkező 30 évben; mivel az egyik legnépesebb államok közé tartozik a katasztrófa többszáz emberéletet is követelhet. Az új előrejelzések kialakításában több amerikai tudományos szervezet 3 éven keresztül dolgozott.
Bővebben...

Hogyan gyullad meg a fa?

Nap mint nap találkozhatunk a gyulladással, égéssel  mint fizikai, kémiai folyamattal, de vajon tisztában vagyunk-e a gyulladáskor lejátszódó folyamatokkal? Hogyan befolyásolja a fa nedvességtartalma a gyuladási folyamatot, és mi köze van ezeknek az erdőtűzhöz? A továbbiakban ezekre próbálunk meg választ keresni.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek