Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Sunday
Sep 20th

Alternatív üzemanyagok, hibrid meghajtás

Alternatív üzemanyagok, hibrid meghajtásAz üzemanyag árak emelkedése miatt egyre nagyobb teret szereznek maguknak a hibrid meghajtású technológiával készült járművek. Ezek két vagy akár több energiaforrást használnak a meghajtás biztosítására. Általában a felépítésükre jellemző, hogy a fő meghajtást benzin- vagy dízel üzemű motor szolgáltatja.
Bővebben...
 

Alternatív üzemanyagok E85/M85

Alternatív üzemanyagok E85/M85A veszélyhelyzeti beavatkozások során egyre gyakrabban lehet találkozni az alternatív üzemanyaggal hajtott gépjárművekkel. Az etanol és a metanol mint a megújúló energiaforrások termékei is fontosak lehetnek a belsőégésű motorok üzemanyag választékában.
Bővebben...

A nedvesség égést késleltető hatása 1. rész

A nedvesség égést késleltető hatása 1. részA vegetációtüzeknél beszélhetünk úgynevezett nedvességtartalom okozta égéskésleltető hatásról, amely alapján egyértelműen eldönthető, hogy egy adott anyag az adott időjárási körülmények között mennyi idő múlva tud meggyulladni. Ez a hatás függ mind az időjárási körülményektől (nedvességtartalom, hőmérséklet), mind az anyagjellemzőktől. A következőkben ezt a hatást vizsgáljuk meg.
Bővebben...

A porok égési és robbanási viselkedése

A porok égési és robbanási viselkedése Egy bizonyos por égési és robbanási viselkedése a legmegbízhatóbb módon úgy ismerhető meg, ha az abból vett mintát megvizsgálják, majd biztonságtechnikai mutatószámokkal írják le annak veszélyességét. A hatékony védekezési eljárások kiválasztásának előfeltétele ezen biztonságtechnikai mutatószámokat ismerete.
Bővebben...

Ne akard megállítani a hurrikánt , inkább irányítsd!

A hurrikánok megfékezésére törekvő szakemberek ezidáig abban reménykedtek, hogy megállíthatják a jövőben előforduló Katrina hurrikánokat, mielőtt azok elérik a szárazföldet. A mostani cél, már nem a hurrikánok megszüntetése, hanem eltérítése. Az eltérítést követően már könnyebb feladatnak tűnik megszelidíteni a hurrikánokat, mint a keletkezési helyén elfolytani azokat.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek