Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Sunday
Aug 19th

Tűzoltó technika

Tiszta út az alagútban

Tiszta út az alagútbanA képen látható távirányítású mobil eszköz segít az alagút tüzek oltásában. A LUF 60 egy drót nélküli távirányítású gép, amely alagút tüzeknél biztosít 300 méteres utat a beavatkozók számára egy nagy kapacitású pozitív nyomású ventilátor és a vízköd segítségével. Ez a kombináció teszi lehetővé, hogy utat hozzon létre a LUF 60 füstben, hőben és a mérgező gázok között, valamint csökkenti a tűz intenzitását amivel segíti a beavatkozó tűzoltók és mentők munkáját. A legkorszerűbb irányítás miatt könnyű a kezelése és könnyű elvégezni vele bizonyos precíziós műveleteket.
A LUF 60 rendkívül könnyen mozgatható és könnyű a szervizelése is. A kárhelyen nagyon gyorsan megtelepíthető és gyorsan visszaveri a tűzből kitörő hatalmas hőmérsékletet, ezért az alagút szerkezete kevésbé károsodik.
Bővebben...

Draeger FRT 1000 adó-vevő

Draeger FRT 1000 adó-vevőA Drager FRT 1000 adó-vevő egység speciálisan tűzoltóknak kifejlesztett adó-vevő egység, amely olyan mentő műveleteknél alkalmazható ahol a látási viszonyok korlátozottak vagy a háttérzaj jelentős.

Bővebben...

Az új HEROS sisak meghódítja Amerikát

Az új HEROS sisak meghódítja Amerikát

A tűz elleni harcban a HEROS sisakok következő trónörököse a HEROS-xtreme, amely egy a sok közül azoknak a sisak rendszereknek, amelyeket a tűzoltáshoz használnak Európa területén.
Nemrégiben ez az új tag a HEROS sisakok családjában, amelyik úttörőként utat nyitott egy új kontinens meghódítására. A HEROS-XT az első Európai sisak, amelyiket tesztelték és hivatalosan is elismerték az amerikai irányadó NFPA intézetnél. Az NFPA amerikában a nemzeti tűzvédlemi ügynökség (National Fire Protection Agency) aki összehasonlítja az amerikai szabvány elvárásait az európai sisakokra vonatkozó szabvánnyal. Akárhogyis nézzük a követelmények ebben a két szabványban a sisakokra vonatkozóan nagyon eltérő, de ez a típus mégis mindkét kontinens elvárásait teljesítette.

Bővebben...

S.A.L. az egyéni mentőrendszer

S.A.L. az egyéni mentőrendszer

A győri Rozman-Trade Kft. kapott felkérést arra, hogy az ausztriai VEIN LIEGENSCHAFTSVERWALTUNG GmbH. /Székhely: Winkl 46. A-9844 Heiligenblut Austria Kartner Sparkasse BLZ 2076./ megbízásából hazánkban forgalmazza a SAL elnevezési egyéni mentőrendszert, amely lehetőséget teremt katasztrófahelyzetben úgy a megelőző, mint pedig a közvetlen életveszélyt elhárító tevékenységre külső segítség nélkül, személyek menekítésére.

 

 

Bővebben...

Új hidraulikus vágószerszám

Új hidraulikus vágószerszámA Holmatro bejelentette legújabb hidraulikus vágószerszámát a CU 4055 C NCT II-t. Jelenleg nincs gépjármű amelynek ne tudná átvágni az A, B vagy C oszlopát az eszköz. A vágófej teljesen kinyitva 202 mm és közben elegendően mély vágásokat lehet vele végezni 1018 kN vágó erő mellett. Az új eszköz a Holmatro 2. generációs vágóeszközei "New Car Technology" közé tartozik amelyet az U alakú vágófej jellemez.
Bővebben...

Új generációs gázdetektor

Új generációs gázdetektor

Az ALTAIR 4 egy O2, H2S, CO, valamint éghető gázok mérésére alkalmas, megbízható kombinált gázérzékelő. Amellett, hogy az egyik legkisebb méretű kombinált gázjelző műszer a piacon, jellemzője a rendkívül ellenálló gumibetétes burkolat és az igen könnyű használat.

Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Tűzoltóságok, tűzcsapok, tüzes témák
 • Tűzoltó style / Gangnam style
  Ezek az amerikai tűzoltók a jó és nemes ügy érdekében sok mindenre hajlandóak. Ez esetben a koreaiak legújabb világhíres zenéjére adnak elő egy kis műsort....
 • Kis pozsonyi kitekintés
  Az alábbi képeket és a kísérő szöveget Beier Balázstól kaptuk. A leírás teljes egészében Balázs keze munkája: “Pozsony egyes állomása nem messze a buszpályaudvartól helyezkedik el....
 • Önkéntes Tűzoltóság Altenmarktban
  Hosszabb idő után jelentkezem ismét új bejegyzéssel. Ezúttal az ausztriai Altenmarkt tűzoltóinak szertárát fényképeztem körbe. Ja, hogy hol is van ez? Ez a szertár a...
 • Tűzoltóhajó Passauban
  Az alábbi képek a passaui önkéntes tűzoltók tűzoltóhajóját mutatják. Természetesen a mi Szent Flórián tűzoltóhajónkkal össze sem lehet hasonlítani, de Passau ugye mégiscsak kisebb város...
 • Szent Flórián napja, május 4.
  Kedves Tűzoltó Kollégák! Ismét elérkezett a május, vele a hónap elején Szent Flórián Napja. Emlékezzünk a hősre és az azóta született hőseinkre, s ünnepeljük együtt a...

Keresés a toronyból

 • Keresés
 • Ajánlott linkek