Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Saturday
Sep 19th

Tűzoltó technika

Biztos kezekben

Biztos kezekben

A POLYCO, kezeink védelmének specialistája, kiterjesztette kínálatát a kéz- és karvédelem területén, bemutatta ugyanis Front Line termékeit.
A cég a legmodernebb technológiák és alapanyagok felhasználásával kívánja kielégíteni a veszélyes környezetben dolgozók igényét arra, hogy munkájuk még biztonságosabb és hatékonyabb legyen. A Front Line-t pedig kifejezetten a rendvédelmi dolgozók elvárásait szem előtt tartva alkották meg.

Bővebben...

Akkumulátorral szerelve

Akkumulátorral szerelve

A LUKAS bejelentette eDRAULIC névre keresztelt hidraulikus termékcsaládját, mint az első vezeték nélkül is alkalmazható vágó, feszítő, kombi és ram-henger felszereléseket, amelyek súly, mozgathatóság és helyigény tekintetében egyaránt felülmúlják vezetékkel rendelkező társaikat. A teljes  eDRAULIC szett akár 70 kg-mal könnyebb, mint a hasonló, de vezetékes kivitelű vetélytársak.

Az eDRAULIC-felszerelések működtetésére két lehetőség áll rendelkezésünkre. Az eszközökbe beépített, kompakt kivitelű elektro-hidraulikus munkavégző-egység meghajtását megoldhatjuk vezetékes árambetáplálással is, de a külön erre a célra kifejlesztett akkumulátor használata biztosítja az igazi mozgásszabadságot a kezelő számára.

Bővebben...

Veszélyes anyagok azonosítása EGYSZERŰEN

Veszélyes anyagok azonosítása EGYSZERŰEN

A TruDefender™ egy FTIR rendszerű éles helyzetben alkalmazható kémiai összetétel elemző készülék. Arra tervezték hogy a probléma forrásánál nyújtson azonnali segítséget a beavatkozóknak. Egy gombnyomásra azonosítja az ismeretlen anyagot, anyagcsoportot. Súlya kevesebb mint 1.4 kg és eléggé ellenálló arra hogy kibírja az éles helyzetek viszontagságait.

Bővebben...

Cromwell ER1 FR2 kettős sisak rendszer

Cromwell ER1 FR2 kettős sisak rendszer

A kettős sisakrendszer felépítése: ER1 jelű „belső sisak” a mentési feladatok ellátására, amelyek nem igényelnek többrétű védelmet, valamint FR2 jelű „külső” sisak a tűzoltói beavatkozásokhoz.
A két sisakot együtt alkalmazva, a beavatkozó kettős védelmet élvez a munkálatok során.
Az ER1 jelzésű sisak lehúzható plexivel rendelkezik, alkalmas a mentőszolgálatok, a polgári védelem, a rendőrség és egyéb mentést végző személyek számára.
Az FR2 jelzéssel ellátott külső sisak felemelhető arcvédővel rendelkezik, és másodpercek alatt felhelyezhető a belső sisakra. Csatlakoztatható hozzá kepi, és kommunikációs rendszer, és tartalmaz légzőálarc rögzítési pontokat is. A kettős sisakrendszer megfelel a nemzetközi előírásoknak.

Milos Ákos

Dräger RPS3500, avagy mentőcsomag tűzoltóknak

Dräger RPS3500, avagy mentőcsomag tűzoltóknak

A Dräger cégcsoport 2009. évi egyik újdonsága a Dräger RPS 3500 „mentőcsomag”, amely az első ilyen komplett termék a piacon. Olvasóink a "bővebben" gombra kattintva a mentőcsomag kialakulásának történeti hátteréről, a benne lévő felszerelésekről és felhasználási példákról olvashatnak.

Bővebben...

Alagutak tűzoltása "csődugóval"

Alagutak tűzoltása

Azok a számítások amelyek működnek a kis számokkal azok működnek a nagy számokkal is amennyiben helyes elv mentén használjuk azokat. A Lindstrand Technologies Ltd "kitalálta" hogy amennyiben lehetséges egy nagyméretű csődugóval a levegő mozgását akadályozni egy alagútban, úgy a tűzoltásban is szerepet kaphat egy ilyen speciális elzárószerelvény. Az elv: zárjuk el az égéshez szükséges oxigént a tűzfészektől és oxigén hiányában az égés megszűnik.

Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek