Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Wednesday
May 22nd

Katasztrófavédelemi információk

Földrengések előrejelzése II. rész

Korábbi cikkemben Kaliforniát a következő 30 évben veszélyeztető elkerülhetetlen, erős földrengésekről, illetve azok bekövetkezésének valószínűségéről írtam. A cikk konklúziója szerint a földrengések pontos helyét, idejét és erősségét nem lehet előrejelezni, kizárólag a valószínűségszámítás segítségével lehet "jóslatokat" közzétenni. A napokban jelent meg egy cikk a New Scientist hasábjain, amely alapján talán mégis van rá mód, hogy időben riaszthassuk a lakosságot.
Bővebben...

Új tipusú nukleáris reaktorok elterjedésének biztonsági kockázata

A napokban több hír is a nukleáris reaktorok számának várható növekedéséről szólt. A folyamatot az olaj tartósan magas ára generálta, hiszen a reaktorokban termelt áram megfelelő elővigyázatosság mellett kevésbé terheli a környezetet, mint az olajipar. Franciaországban már épül a harmadik generációs atomerőmű, de már fejlesztik a negyedik generációs reaktorokat is. Az alábbi írásomban arra keresek választ, hogy mekkora biztonsági kockázatnövekedést jelent a kisebb negyedik generációs atomerőművek elterjedése.
Bővebben...

Földrengések előrejelzése I. rész

Földrengések előrejelzése I. részAmerikai tudósok hétfőn tették közzé, hogy várhatóan egy vagy több óriási földrengés fogja megrázni Kaliforniát az elkövetkező 30 évben; mivel az egyik legnépesebb államok közé tartozik a katasztrófa többszáz emberéletet is követelhet. Az új előrejelzések kialakításában több amerikai tudományos szervezet 3 éven keresztül dolgozott.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek