Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Sunday
Sep 20th

Tűzoltó információk

A jövő oltóanyagait keressük: TetraKO

A jövő oltóanyagait keressük: TetraKO

A jövő oltóanyagait keresve jutottunk el az EarthClean cég TetraKO termékéhez. A vízkezelő anyagok közt nyugodtan nevezhetjük tulajdonságai alapján forradalminak az új terméket. Az új oltóanyag az A osztályú tüzek oltásában alkalmazható és ahogy a videókból látható a tüzek „másodpercek” alatt megfékezhetőek és mindezt minimális oltóanyag felhasználás mellett.

 

Bővebben...

Amit a légzsákokról még tudni illik!

Amit a légzsákokról még tudni illik!

Cikkünk, nem a légzsákok általános kezelésével, lefogásával foglalkozik, hanem azokat az ismereteket gyűjti össze amelyet még a légzsákokkal kapcsolatosan tudni illik, hiszen más veszélyforrások is leselkednek a beavatkozó állományra.

Bővebben...

A hőstressz megértése II. rész

A hőstressz megértése II. rész

Hőszabályozás

Az emberi test csupán 8 Celsius fok belső hőmérsékletet csökkenést, és  3 Celsius fok növekedést visel el. Ha nem e kereteken belül mozog a belső hőmérsékletet, az halált okozhat. A hő-stressz felelős a tűzoltókkal történt halálesetek jelentős hányadáért.
Magas környezeti hőmérséklet, és a magas fokú munkahelyi terhelés mellett a stresszes helyzetek gyors test hőmérséklet-emelkedés eredményezhetnek, amelyek akár halálosak lehetnek a beavatkozás végző tűzoltók számára.
A tartós munkahelyi terhelés az anyagcserét a nyugalmi szint 20-25 szeresére emelheti. Ez elméletileg 1 °C belső hőmérséklet-emelkedést eredményez minden 5. perc után.

Bővebben...

A hőstressz megértése I. rész

A hőstressz megértése I. rész

A tűzoltóknak kötelességük az átlagos testhőmérséklettől (36,5- 37,5 C) eltérő hőmérsékletben dolgozni, amely azonban súlyos hőproblémákkal is járhat. Alapvető fontosságú, hogy a tűzoltók megértsék, hogy a különböző folyamatok miként hatnak a test belső hőmérsékletére és ezzel kapcsolatban milyen intézkedéseket, óvintézkedéseket lehet és kell tenni.

Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek