Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Saturday
Sep 19th

Akkumulátorral szerelve

Email Nyomtat

A LUKAS bejelentette eDRAULIC névre keresztelt hidraulikus termékcsaládját, mint az első vezeték nélkül is alkalmazható vágó, feszítő, kombi és ram-henger felszereléseket, amelyek súly, mozgathatóság és helyigény tekintetében egyaránt felülmúlják vezetékkel rendelkező társaikat. A teljes  eDRAULIC szett akár 70 kg-mal könnyebb, mint a hasonló, de vezetékes kivitelű vetélytársak.

Az eDRAULIC-felszerelések működtetésére két lehetőség áll rendelkezésünkre. Az eszközökbe beépített, kompakt kivitelű elektro-hidraulikus munkavégző-egység meghajtását megoldhatjuk vezetékes árambetáplálással is, de a külön erre a célra kifejlesztett akkumulátor használata biztosítja az igazi mozgásszabadságot a kezelő számára.

Az eDRAULIC-szériánál alkalmazott csúcstechnikát képviselő akkumulátorok teljesítménye messze felülmúlja a néhány éve rendelkezésünkre állók szintjét. Az eDRAULIC-eszközök maximális teljesítmény leadása mellett 30 percig megbízhatóan üzemeltethetők akkumulátorról; ez elegendő legalább egy jármű megbontására, az utasok kimentésére. Mindegyik eszközbe ugyanolyan akkumulátor illik, így az szükség esetén beavatkozás közben gyorsan cserélhető, akár a készülékek között is.

Az eDRAULIC-család minden tagja 700 bar-os nyomáson üzemel mind akkumulátorról, mind vezetékes áramforrásról, mellyel felveszi a versenyt a vezetékkel működő felszerelésekkel. A gyártó példaként az új eDRAULIC S 700 E vágót hozza, melynek teljesítménye meghaladja a vezetékes kategória felsőházába tartozó korábbi gyártmányú modellét, az S 510-ét. A beépített hidraulikus szivattyú átfolyási sebessége minden eszközön állítható, sőt azok gyorsabban nyílnak ki és csukódnak össze.

 

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek