Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Thursday
Aug 06th

Tiszta út az alagútban

Email Nyomtat
A képen látható távirányítású mobil eszköz segít az alagút tüzek oltásában. A LUF 60 egy drót nélküli távirányítású gép, amely alagút tüzeknél biztosít 300 méteres utat a beavatkozók számára egy nagy kapacitású pozitív nyomású ventilátor és a vízköd segítségével. Ez a kombináció teszi lehetővé, hogy utat hozzon létre a LUF 60 füstben, hőben és a mérgező gázok között, valamint csökkenti a tűz intenzitását amivel segíti a beavatkozó tűzoltók és mentők munkáját. A legkorszerűbb irányítás miatt könnyű a kezelése és könnyű elvégezni vele bizonyos precíziós műveleteket.
A LUF 60 rendkívül könnyen mozgatható és könnyű a szervizelése is. A kárhelyen nagyon gyorsan megtelepíthető és gyorsan visszaveri a tűzből kitörő hatalmas hőmérsékletet, ezért az alagút szerkezete kevésbé károsodik.
A gép dízel hajtású motorja a mostoha körülményeknek is jól ellenáll és a rádió távvezérlő egységen minden visszajelzés az esetleges hibákról/üzemzavarokról látható. A nagy mozgékonyságot garantálja a „crawler track” rendszer, amit bekapcsolva lépcsőn le és fel mozgatható a jármű 300-os szögig, valamint kisebb torlaszok eltolására is alkalmassá tették készítői a LUF 60-at.
Alap felszereltségként tartalmazza a vízágyút a vízhajtású ventilátor és a nagy nyomású szórófejet, amit távirányítással lehet emelni és dönteni 0-40 fokban. A felszereltséghez tartozik még 2 db 300W teljesítményű Xenon fényszóró a munkavégzésekhez szükséges fény biztosítására.
Alkalmazhatóság széleskörű egyaránt alkalmazható közúti, vasúti alagutakban, parkolóházban, áruraktárakban, finomítókban, reptereken vagy egyéb zárt épületben.
Opcionálisan választható hozzá fúvó ventilátor:
* Közepes habsugárcső: 35m-es hatótávolság 800 liter/perc oltóanyag felhasználás mellett
* Nehéz habsugárcső: 70m-es hatótávolság 3000 liter/perc oltóanyag felhasználás mellett
* Vízágyú: 400-3000 liter/perc változtatható oltóanyag felhasználás mellett porlasztott és kötött sugárképet lehet vele előállítani 80m-es hatótávolsággal.

Szerkezete a LUF 60-nak ellenáll a korróziónak, gázoknak és egyéb a beavatkozások során a szerkezetét károsítható anyagoknak.
 

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek