Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Thursday
Aug 06th

Az új HEROS sisak meghódítja Amerikát

Email Nyomtat

A tűz elleni harcban a HEROS sisakok következő trónörököse a HEROS-xtreme, amely egy a sok közül azoknak a sisak rendszereknek, amelyeket a tűzoltáshoz használnak Európa területén.
Nemrégiben ez az új tag a HEROS sisakok családjában, amelyik úttörőként utat nyitott egy új kontinens meghódítására. A HEROS-XT az első Európai sisak, amelyiket tesztelték és hivatalosan is elismerték az amerikai irányadó NFPA intézetnél. Az NFPA amerikában a nemzeti tűzvédlemi ügynökség (National Fire Protection Agency) aki összehasonlítja az amerikai szabvány elvárásait az európai sisakokra vonatkozó szabvánnyal. Akárhogyis nézzük a követelmények ebben a két szabványban a sisakokra vonatkozóan nagyon eltérő, de ez a típus mégis mindkét kontinens elvárásait teljesítette.


Mint ahogyan az összes HEROS sisak, így a HEROS-XT-t mérete is könnyen a fej méretéhez igazítható kívülről. A kripóbált és tesztelt sisak lámpa robbanásbiztos, gyorsan és biztosan csatlakoztatható a sisakhoz. Egy gomb megnyomásával leszerelhető és kézilámpaként is használható a sisaklámpa. Két sisakrostélyt építettek bele a HEROS-XT-be: az egyik egy kiterjedt arcvédelemre alkalmas rostély, a másik pedig egy kisebb a szem védlemére alkalmas rostély amit különösen műszaki mentéseknél lehet kiválóan alkalmazni

Az új sisak 5 különböző színben rendelhető meg.

forrás: www.rosenbauer.com

 

 

 

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek