Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Tuesday
Jul 23rd

Új hidraulikus vágószerszám

Új hidraulikus vágószerszámA Holmatro bejelentette legújabb hidraulikus vágószerszámát a CU 4055 C NCT II-t. Jelenleg nincs gépjármű amelynek ne tudná átvágni az A, B vagy C oszlopát az eszköz. A vágófej teljesen kinyitva 202 mm és közben elegendően mély vágásokat lehet vele végezni 1018 kN vágó erő mellett. Az új eszköz a Holmatro 2. generációs vágóeszközei "New Car Technology" közé tartozik amelyet az U alakú vágófej jellemez.
Bővebben...
 

Új generációs gázdetektor

Új generációs gázdetektor

Az ALTAIR 4 egy O2, H2S, CO, valamint éghető gázok mérésére alkalmas, megbízható kombinált gázérzékelő. Amellett, hogy az egyik legkisebb méretű kombinált gázjelző műszer a piacon, jellemzője a rendkívül ellenálló gumibetétes burkolat és az igen könnyű használat.

Bővebben...

Tűzoltó menedék sátor 2. rész

Tűzoltó menedék sátor 2. rész

Hogyan véd a sátor?
A sátor anyaga üvegszál erősítésű aluminium fólia. Ez a speciális borítás a hősugárzás 95%-át visszaveri. A maradék 5% elnyelődik és melegíti a sátor belsejét. A belső hőmérséklet hosszabb idejű kitettség esetén 62 C fok körül alakul, de előfordulhat akár 80-90 C fok is.

 

Bővebben...

Térinformatika a gyakorlatban

Térinformatika a gyakorlatban

Néhány év leforgása alatt széles körben elterjedtek az ún. PDA eszközök, melyeket többségünk elsősorban navigációra és dokumentumainak kezelésére használ. A katasztrófavédelemben dolgozó kollégáink többsége találkozott már olyan helyzettel, hogy az általa használt adatbázisokra a "terepen" is szüksége lett volna; azonban azokat nyomtatott formában, vagy laptopon magával hordoznia igen nehézkes lenne. Megoldást jelenthetnek a PDA eszközök; ha ezen eszközöket megfelelő térinformatikai alkalmazással és adatokkal töltjük fel, munkánk még hatékonyabbá válhat.

Bővebben...

Vegetációtüzek műholdas megfigyelése II. rész

Vegetációtüzek műholdas megfigyelése II. rész Az elöző cikkemben röviden összefoglaltam a műholdas megfigyelőrendszer működését, jelen folytatásban a megfigyelések után létrejövő óriási adathalmaz felhasználására mutatok példát. Az alábbiakban látni fogjuk, hogy széles körben hozzáférhetővé tették a megfigyelések adatait.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek