Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Thursday
Jul 18th

Tűzoltó technika

Tiszta út az alagútban

Tiszta út az alagútbanA képen látható távirányítású mobil eszköz segít az alagút tüzek oltásában. A LUF 60 egy drót nélküli távirányítású gép, amely alagút tüzeknél biztosít 300 méteres utat a beavatkozók számára egy nagy kapacitású pozitív nyomású ventilátor és a vízköd segítségével. Ez a kombináció teszi lehetővé, hogy utat hozzon létre a LUF 60 füstben, hőben és a mérgező gázok között, valamint csökkenti a tűz intenzitását amivel segíti a beavatkozó tűzoltók és mentők munkáját. A legkorszerűbb irányítás miatt könnyű a kezelése és könnyű elvégezni vele bizonyos precíziós műveleteket.
A LUF 60 rendkívül könnyen mozgatható és könnyű a szervizelése is. A kárhelyen nagyon gyorsan megtelepíthető és gyorsan visszaveri a tűzből kitörő hatalmas hőmérsékletet, ezért az alagút szerkezete kevésbé károsodik.
Bővebben...
 

Draeger FRT 1000 adó-vevő

Draeger FRT 1000 adó-vevőA Drager FRT 1000 adó-vevő egység speciálisan tűzoltóknak kifejlesztett adó-vevő egység, amely olyan mentő műveleteknél alkalmazható ahol a látási viszonyok korlátozottak vagy a háttérzaj jelentős.

Bővebben...

Az új HEROS sisak meghódítja Amerikát

Az új HEROS sisak meghódítja Amerikát

A tűz elleni harcban a HEROS sisakok következő trónörököse a HEROS-xtreme, amely egy a sok közül azoknak a sisak rendszereknek, amelyeket a tűzoltáshoz használnak Európa területén.
Nemrégiben ez az új tag a HEROS sisakok családjában, amelyik úttörőként utat nyitott egy új kontinens meghódítására. A HEROS-XT az első Európai sisak, amelyiket tesztelték és hivatalosan is elismerték az amerikai irányadó NFPA intézetnél. Az NFPA amerikában a nemzeti tűzvédlemi ügynökség (National Fire Protection Agency) aki összehasonlítja az amerikai szabvány elvárásait az európai sisakokra vonatkozó szabvánnyal. Akárhogyis nézzük a követelmények ebben a két szabványban a sisakokra vonatkozóan nagyon eltérő, de ez a típus mégis mindkét kontinens elvárásait teljesítette.

Bővebben...

S.A.L. az egyéni mentőrendszer

S.A.L. az egyéni mentőrendszer

A győri Rozman-Trade Kft. kapott felkérést arra, hogy az ausztriai VEIN LIEGENSCHAFTSVERWALTUNG GmbH. /Székhely: Winkl 46. A-9844 Heiligenblut Austria Kartner Sparkasse BLZ 2076./ megbízásából hazánkban forgalmazza a SAL elnevezési egyéni mentőrendszert, amely lehetőséget teremt katasztrófahelyzetben úgy a megelőző, mint pedig a közvetlen életveszélyt elhárító tevékenységre külső segítség nélkül, személyek menekítésére.

 

 

Bővebben...

Új hidraulikus vágószerszám

Új hidraulikus vágószerszámA Holmatro bejelentette legújabb hidraulikus vágószerszámát a CU 4055 C NCT II-t. Jelenleg nincs gépjármű amelynek ne tudná átvágni az A, B vagy C oszlopát az eszköz. A vágófej teljesen kinyitva 202 mm és közben elegendően mély vágásokat lehet vele végezni 1018 kN vágó erő mellett. Az új eszköz a Holmatro 2. generációs vágóeszközei "New Car Technology" közé tartozik amelyet az U alakú vágófej jellemez.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek