Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Tuesday
Jul 23rd

Tűzoltó technika

Tűzoltó menedék sátor 2. rész

Tűzoltó menedék sátor 2. rész

Hogyan véd a sátor?
A sátor anyaga üvegszál erősítésű aluminium fólia. Ez a speciális borítás a hősugárzás 95%-át visszaveri. A maradék 5% elnyelődik és melegíti a sátor belsejét. A belső hőmérséklet hosszabb idejű kitettség esetén 62 C fok körül alakul, de előfordulhat akár 80-90 C fok is.

 

Bővebben...
 

Tűzoltó menedéksátor 1. rész

Tűzoltó menedéksátor 1. rész

"Amikor a lángfront elérte a sátrat elviselhetetlen volt, Nem tudom szavakkal kifejezni, csak annyit mondhatok teljesen elviselhetetlen volt. Az egyetlen ok amiért nem keltem fel a sátorból az volt, tudtam éreztem, hogy odakint sokkal rosszabb a helyzet ... Biztos vagyok benne, hogy nem éltem volna túl nélküle"
Hangzik a beszámolókból.

Bővebben...

HS-2 erdőtüzes tűzoltómaszk

HS-2 erdőtüzes tűzoltómaszkA HS-2 (Hot Shield) egy speciálisan erdő és vegetációtüzekre kifejlesztett, szabadalmaztatott többrétegű tűzoltó arcmaszk. A HS-2 egyedülálló védelmet nyújt az arc és nyak számára extrém körülmények között is. A maszk védelmet nyújt és csökkenti a beszívott füst és hamu, pernye hatását.
Bővebben...

Nincs több botladozás a sötétben

Nincs több botladozás a sötétbenA SureLight cég bemutatta Light Roll nevű új innovatív világítási termékét. Ez a megoldás elsősorban a veszélyhelyzeti beavatkozók számára lett kifejlesztve mint kompakt, hordozható, fluoreszcens  megvilágítási eszköz. Az eszköz vízálló és tekercsben tárolható.
Bővebben...

Az EXO mentette meg egy tűzoltó életét

Az EXO mentette meg egy tűzoltó életétAz EXO egy speciális önmentőeszköz tűzoltóknak. A többemeletes épületben keletkezett tüzek esetén nem csak a bentlakók, hanem a mentést végző tűzoltó erők is veszélybe kerülhetnek, amikor minden kifelé vezető út járhatatlan és menekülni csak az ablakon keresztül lehetséges.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek