Tűztorony

hírportál nem csak tűzoltóknak, avagy rálátás a világ(uk)ra

Tuesday
Jul 23rd

Taktika

Behatolási taktikák égő épületbe 1. rész

Behatolási taktikák égő épületbe 1. rész

Égő épületek esetén a tűz kézben tartása attól függ, hogy mennyire hatékony volt a behatolási taktika, elegendő-e a vízmennyiség teljesítményében (l/perc) és milyen szellőztetési stratégiát választunk.

Bővebben...
 

Toyota Prius Veszélyhelyzeti Beavatkozók Útmutatója

Toyota Prius Veszélyhelyzeti Beavatkozók ÚtmutatójaÍgéretünkhöz híven közreadjuk a Toyota által a Prius modellekhez kiadott Veszélyhelyzeti Beavatkozók Útmutatóját. Az útmutató segítségével jobban megismerhetjük a Toyota hibrid rendszerét a Hibrid Synergy Drive-ot és ezen keresztül azokat a fogásokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy hibrid autóval kapcsolatos beavatkozás során.
Bővebben...

Hibrid jármű műszaki mentésének alapjai 10 lépésben

Hibrid jármű műszaki mentésének alapjai 10 lépésben 1)    A gyújtáskulcs segítségével kapcsoljuk ki a járművet és vegyk ki azt (amennyiben van). Ez kikapcsolja mindkét motort, evvel megelőzve, hogy elektromos áram folyjon a motortól vagy az akkumulátortól, és kikapcsolja a légzsák és az övfeszítő tápellátását.
Bővebben...

Beavatkozási taktika hibrid járművek esetén I. rész

Beavatkozási taktika hibrid járművek esetén I. rész

Nap mint nap találkozhatunk hibridjárművekkel az utakon. Ezek a hagyományostól eltérő járművek is szenvedhetnek balesetet, és csak ekkor merül fel a kérdés: Vajon tisztában vagyok a jármű felépítésével, működési elvével? Mekkora feszültségszintek léphetnek fel? Hogyan tudom elkerülni az áramütést? ...

Bővebben...

Beavatkozási taktika szénmonoxid jelenlétében

Beavatkozási taktika szénmonoxid jelenlétébenMilyen tüneteket okoz a szénmonoxid mérgezés? Milyen teendőink vannak a helyszínen a mérgezés kapcsán?
A következő taktikai ajánlás elsősorban a beavatkozó szakembereknek szól, és a fenti kérdésekre ad választ.
Bővebben...
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Népszerű

Társlapunk a tűzoltóságok.eu

Keresés a toronyból

  • Keresés
  • Ajánlott linkek